Известие

Collapse
No announcement yet.

диагностика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• диагностика

Здравейте колеги къде да направя диагностика на Алфата 33 1.4,1994 г. от София съм.Колата работи на газ и на бензин-проблема е че единия цилиндър изобщо го няма.Ходих при газаджията ми и той след като провери кабелите и бобината каза че е от нея взех друга но и със нея същото и тогава той ми каза че и трябва диагностика защото явно е от компа нещо и не достига достатъчно инфо до самата бобина.Ако може някой да помогне

Колега в долната тема ясно си написал,че проблема е в свещите и преди със старите не е правило проблеми ,върни старите и гас . Тес диагностики на наще брички дават мн бегла информация която всъщност и без диагностика е ясна . При наще таратайки проблемите не се решават с диагностика а със смяна проба на заподозрените дефектирали елементи от по-вероятно към по-малко !

П.С. Живиии и здравиии и наздравиии
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Само аз ли мисля,че диагностиката е повече да се види колата,да се чуе,да се покара ако трябва, отколкото закачането й на компютър и четенето на грешки?
      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
        Само аз ли мисля,че диагностиката е повече да се види колата,да се чуе,да се покара ако трябва, отколкото закачането й на компютър и четенето на грешки?
        Не само ти!
        А за колегата, щом си от София и имаш и газова, разходи се до Роби!
        Ще го намериш в газовия раздел.
        Има достатъчно апаратура за твоята кошница.
        понеже съм имал такава предполагам , че имаш свещ със пукан електрод или нещо подобно.
        Ако е бобина- няма да работят два цилиндъра.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за инфото ще се възползвам от съветите ...... само още едно мнение да споделя което ми казаха като вадеха кабелите от бобината- давало много слаба искра и трябвало да се види компа...а всъщност при вадене на кабелите от свещите се оказа че само един цилиндър не работи и според мен е от кабела проблема

Comment

Нещо ни объркваш!
            1.4 има две бобини, всяка от които захранваща по две свещи!
            Изкараш ли едната лула, престава още един цилиндър
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              А за колегата, щом си от София и имаш и газова, разходи се до Роби!

Е ти намери при кой да го пратиш.....
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Прав си за бобините mordohy,имам впредвид като ги вадя от свещите.....но както и да е важното е че всичко се оправи и Алфата е пак на пътя оказаха се кабелите на свещите както и предположих а не компа както ме убеждаваше газаджията явно е искал да му се махна от главата нищо че сме познати.Важното е че колата е в движение благодаря пак за помощта

Comment

Working...
                X